Berlinul, invadat de imigranți bolnavi, inclusiv din România

1044
Legislația europeană legată de libertatea de mișcare a cetățenilor este motivul principal pentru care Berlinul s-a confruntat cu o invazie de imigranți din Est, scrie presa din Germania. 


"Acești oameni nu au niciun viitor în țara lor și speră să-și găsească norocul în orașe europene cum ar fi Berlinul", spune Lisa Antje Guhne, reprezentant al ONG-ului Gebewo.

"Avem imigranți din Polonia, Bulgaria, România, Republica Cehă, Letonia și Estonia. Atunci când își părăsesc țara, ei au un acoperiș deasupra capului. Vin aici, își dau seama că nu găsesc un loc de muncă și trăiesc pe străzi, de multe ori mai rău decât în țara natală", mai spune reprezentantul ONG-ului german.

Potrivit evidențelor organizației care se ocupă de oameni fără adăpost în Germania se află peste 7.500 de imigranți, 700 dintre ei regăsindu-se în capitală. Cu toate acestea, de multe ori, oamenii fără adăpost refuză ajutorul autorităților.

Mai mult, numărul persoanelor care nu au unde să locuiască a crescut, in ianuarie 2013, cu 20 de procente față de anul trecut.

"Problema este că oamenii fără adăpost sunt și focare de boli pentru trecătorii obișnuiți. În plus, dacă ajung în adăposturi, pot deveni agresivi, motiv pentru care preferă să doarmă pe stradă", susține reprezentantul ONG-ului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1582 secunde