"A fost revoluția din 1989 un fals?"

419
România este condusă, din 1989, de "o clică incompetentă de escroci foști comuniști", apreciază editorialistul Rupert Wolfe-Murray, pe blogul ziarului Huffington Post, într-un material care are titlul: "A fost revoluția din 1989 un fals?". 


"Problema este că mulți români cred astăzi că revoluția lor nu a fost una autentică. O numesc lovitură de stat - preluarea puterii de către o clică de comuniști, comandanți militari și agenți KGB. Se simt trădați de revoluție, mai ales că guvernele post-1989 nu au reușit să îmbu-nătățească situația economică, nici să scoată populația din mlaștina sărăciei", explică editorialistul Rupert Wolfe-Murray în Huffington Post.

"Nu există niciun dubiu în mintea mea că schimbarea de regim din 1989 a fost o revoluție - chiar dacă a fost înscenată, iar mulțimile au fost manipulate. Prezintă toate caracteristicile unei revoluții clasice: schimbarea totală a sistemului politic, mulțimea furioasă, câteva zile de haos, confruntări armate între facțiuni și între clica de oportuniști care se certau pe putere. Au înlăturat, aparent, un regim puternic care avea militari, agenți secreți și informatori peste tot. Iar, acum, România are un sistem democratic, oricât de nesatisfăcător ar fi acesta", adaugă editorialistul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : 23 de ani de când trăim în libertate
Pagina a fost generata in 0.3752 secunde