Descoperire istorică în apropierea piramidelor din Egipt

451
Descoperire istorică în apropierea piramidelor din Egipt - egiptpiramide-1356524584.jpg
O nouă descoperire istorică a fost făcută de către arheologii egipteni în apropierea piramidelor din Giza. Aceștia au găsit un zid de cărămizi care ar avea o vechime de peste 3.400 de ani.


Echipa secretarului general al Consiliului Suprem de Antichități din Egipt (SCA), doctorul Zahi Hawwas, a găsit zidul în fața văii Regelui Khafre, de pe platoul Giza. Construcția ar data din anii 1.400-1390 î.HR, din timpul domniei Regelui Tuthmose al IV-lea, scrie DrHawass.com.

Potrivit primelor cercetări, zidul ar prezenta două secțiuni principale: prima de 86 de metri lungime și 75 de cm lățime și cea de-a doua de 46 de metri lungime și 90 de cm lățime. Dr Hawwas este de părere că fragmentele descoperite ar face parte dintr-un zid mai mare, destinat protejării Sfinxului de vânt.

De asemenea, conform datelor istorice, Regele Tuthmose al IV-lea ar fi ordonat construcția acestui zid în urma unui vis în care Sfinxul îl ruga să îndepărteze nisipul de lângă el, pentru că se sufoca. Ca răsplată, Sfinxul ar fi urmat să-l facă pe Tuthmose Rege al Egiptului. În urma visului, Tuthmose a decis să îndepărteze nisipul din jurul Sfinxului și să construiască un zid de protecție în jurul său.

Cercetările arheologice vor continua pentru a scoate la suprafață și restul zidului din jurul Sfinxului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2722 secunde