Bombardiere rusești, interceptate în apropiere de California, pe 4 iulie: Piloții le-au transmis americanilor felicitări de Ziua Independenței

224
Bombardiere rusești, interceptate în apropiere de California, pe 4 iulie: Piloții le-au transmis americanilor felicitări de Ziua Independenței - avionrusia-1437656666.jpg

Articole recomandate

Avioanele americane au interceptat pe 4 iulie, două bombardiere rusești Tu-95 în apropiere de California, piloții acestora transmițându-le, în mod surprinzător, felicitări de Ziua Independenței, informează CNN.

"Bună dimineața, piloți americani. Suntem aici să vă felicităm cu ocazia Zilei Independenței", a fost mesajul transmis de piloții ruși atunci când au fost interceptați, potrivit Comandamentului aerospațial nord-american (NORAD).

Incidentul nu a fost catalogat drept o amenințare de către reprezentanții NORAD, care au precizat însă că gestul piloților ruși a avut "potențial destabilizator", pentru că apropierea bombardierlor rusești, care au capacități nucleare, nu a fost anunțată.

În aceeași zi, alte două bombardiere Tu-95 au fost interceptate în sudul regiunii Alaska.

Niciunul dintre avioanele rusești nu au intrat însă în spațiul aerian american. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5057 secunde