Rusia avertizează: Exercițiile militare din Ucraina ar putea pune în pericol procesul de pace

118
Rusia avertizează: Exercițiile militare din Ucraina ar putea pune în pericol procesul de pace - armata123-1437461795.jpg

Articole recomandate

Ministerul rus de Externe a avertizat NATO, luni, că procesul de pace din Ucraina ar putea fi în pericol, în contextul în care exercițiile militare, organizate pe teritoriul ucrainean și la care participă și militari români, demonstrează abordarea "provocatoare" a Aliantei Nord-Atlantice, informează site-ul agenției TASS.

"Exercițiile militare organizate în regiunea Liov, începând din 20 iulie, sunt un nou exemplu reprezentativ despre atitudinea provocatoare a Alianței Nord-Atlantice, care oferă susținere necondiționată actualilor lideri de la Kiev în politicile aplicate în regiunile sud-estice ucrainene, unde continuă să moară oameni", a anunțat Ministerul rus de Externe, potrivit HotNews.ro.

În acest context, diplomația rusă a avertizat faptul că "Alianța Nord-Atlantică trebuie să fie conștientă că acțiunile de acest fel, care alimentează sentimentele revanșarde, ar putea afecta progresele în calea soluționării crizei politice din Ucraina".

"În pofida tonului puternic al liderilor NATO privind necesitatea respectarii Acordului de la Minsk (...), NATO refuză să accepte că aceste manevre militare sunt o eroare cu potențiale consecințe explozive", subliniază diplomația rusă.

Exercițiile militare Saber Guardian/Rapid Trident 2015, la care participă militari ucrainenișsi din mai multe țări, inclusiv din Statele Unite și România, au început, luni, la Poligonul Iavoriv, situat în regiunea Liov (vestul Ucrainei).

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, militari din 18 țări vor participa la manevrele care vor dura până pe 31.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde