Britanicii vor livra Ukrainei rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow

180
Britanicii vor livra Ukrainei rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow - 49f49d4c26f4264e55f7c6e33f4ef1a9-1683812532.jpg

Articole de la același autor

Marea Britanie a confirmat că va furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune pe care le-a cerut pentru lupta împotriva forțelor ruse, relatează BBC.


Racheta de croazieră Storm Shadow are o rază de acțiune de peste 250 de kilometri, potrivit producătorului.


Anunțul a fost făcut în Camera Comunelor de secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace. Decizia vine în urma cererilor repetate din partea Ucrainei pentru mai multe arme din Occident.


„Armele vor oferi Ucrainei noi capacități în timp ce pregătește o contraofensivă care să respingă forțele ruse de pe teritoriul suveran al Ucrainei”, a subliniat Wallace.


Rachetele Storm Shadow, operate de forțele aeriene britanice și franceze, folosite în Golf, Irak și Libia, au raza de acțiune mai mare, astfel încât piloții ucraineni vor putea sta mai departe de linia frontului.


Odată lansat, Storm Shadow coboară la altitudine joasă pentru a evita detectarea de către radarul inamic, înainte de a se fixa pe ținta sa cu un căutător în infraroșu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4863 secunde