Bulgaria a împiedicat un atac terorist, în urmă cu câteva luni

198
Serviciile de informații și de securitate bulgare au prevenit un atac terorist care ar fi urmat să aibă loc în urmă cu câteva luni, a anunțat ministrul israelian al Turismului, Stas Misezhnikov, după atacul de la Burgas.

Misezhnikov s-a aflat, săptămâna aceasta, într-o vizită oficială de o zi în Bulgaria, după ce, la 18 iulie, un atacator sinucigaș a aruncat în aer un autocar cu turiști israelieni pe aeroportul Sarafovo din Burgas. Atentatul s-a soldat cu moartea a cinci israelieni, a unui bulgar și a atacatorului. Guvernul israelian a acuzat gruparea proiraniană Hezbollah că este responsabilă de acest atac, relatează site-ul Novinite.com.

"La ultima întrunire a Guvernului israelian, în urmă cu două zile, am aflat că serviciile de informații bulgare au prevenit un atac terorist plănuit cu câteva luni în urmă. Din nefericire, astfel de lucruri se întâmplă, iar din 100 de încercări, una poate să aibă succes. Din păcate, costul în vieți omenești este foarte, foarte mare", a declarat Misezhnikov după întâlnirea cu premierul bulgar și comunitatea evreiască din Bulgaria.

"Cred că în acest atac terorist, Guvernul bulgar a demonstrat un profesionalism serios și a avut o reacție adecvată", a adăugat ministrul israelian. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2971 secunde