Bulgaria renunță la ACTA, acordul de combatere a pirateriei pe internet

397
Bulgaria renunță la ACTA, acordul de combatere a pirateriei pe internet - acta-1329223084.jpg
Bulgaria renunță la ACTA - acordul multilateral de combatere a pirateriei pe internet, a anunțat, astăzi, ministrul Economiei și energiei, Traicio Traikov, informează Agerpres.

Potrivit demnitarului, Bulgaria va înainta un proiect de decizie pentru suspendarea participării la acest acord.

Aceasta înseamnă că guvernul nu va propune Parlamentului să ratifice ACTA și că nu vom face nici un pas înainte ca Uniunea Europeană să aibă o poziție comună, a explicat Traikov.

Decizia în acest sens va fi votată în ședința de miercuri a Guvernului.

Sâmbătă, câteva mii de persoane au ieșit pe străzile a 15 orașe din Bulgaria, pentru a cere ca țara lor să nu ratifice acordul.

Presa de la Sofia informează marți că autoritățile bulgare au fost avertizate de grupul de hackeri Anonymous. Într-o înregistrare video difuzată pe You tube, Bulgaria este îndemnată să nu ratifice acordul multilateral de combatere a pirateriei pe internet ACTA.

Autorii mesajului semnat de Anonymous afirmă că vor acorda o șansă Bulgariei să se retragă din ACTA. "Protestul de la 11 februarie a fost unul pașnic, dar următoarele vor fi diferite. Dacă veți continua să vă bateți joc de cetățenii Bulgariei, suntem siguri că următorii pași ai noștri nu vă vor plăcea", spune o voce în limba engleză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2766 secunde