Video Urmăriți AICI, în direct, lansarea primului satelit românesc în spațiu

633
Urmăriți AICI, în direct, lansarea primului satelit românesc în spațiu - rollout4150104400-1329119351.jpg
Primul satelit românesc, GOLIAT, va fi lansat în spațiu luni, 13 februarie, cu zborul inaugural al rachetei europene VEGA, din Guyana Franceză

Fereastra de lansare a rachetei VEGA este între orele 12 - 14 (ora României). VEGA va pleca de la baza europeană din Kourou, Guyana Franceză, pentru a lansa nouă sateliți pe orbita Pământului. Transmisiunea live va începe la ora 11:40.

Încărcătura rachetei constă din doi sateliți italieni - LARES și ALMASat-1, ai Agenției Spațiale Italiene, precum și șapte nanosateliți, creați de universități europene: GOLIAT, din partea României, e-St@r (Italia), MaSat-1 (Ungaria), PW-Sat (Polonia), Robusta (Franța), UniCubeSat GG (Italia) and Xatcobeo (Spania). Principalul scop al misiunii este, însă, inaugurarea sistemului de lansare VEGA, precum și al rachetei.

Lansarea rachetei VEGA era stabilită, inițial, pentru data de 9 februarie, însă a fost amânată pentru 13 februarie.

GOLIAT este primul nanosatelit românesc si este dezvoltat de către un consorțiu de cercetare condus de Agenția Spațială Română. Nanosatelitul GOLIAT a fost construit la standardele CubeSat, măsoară 100x100x100mm cubi și cântărește 1062 grame. Puterea electrică este medie, de 2W, și va fi alimentat de pile solare.

La bordul satelitului se află trei experimente științifice: CICLOP - O cameră de observare a Terrei, Dose-N - Detector de radiații nucleare și SAMIS - Detector de micrometeorizi.

Watch live streaming video from eurospaceagency at livestream.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2859 secunde