Cadrele medicale încurajează comerțul ambulant din Spitalul Județean

386

Articole de la același autor

"Nu vreți să cumpărați șosete, halate, prosoape? Hai, că le dau ieftin…" - cam asta aud, în fiecare zi, pacienții internați pe secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Deși comerțul ambulant este interzis în unitățile sanitare, vânzătorii circulă nestingheriți, în fiecare zi, pe secțiile spitalului și își prezintă marfa cum știu ei mai bine. Cumpărători există - fie medici, fie asistente, fie pacienți.

Zilele acestea, problema comerțului ambulant din Spitalul Județean a fost readusă în actualitate. Mama unei paciente, internată alături de fiica ei în unitatea sanitară, susține că a fost prădată de hoți. Femeia spune că din salon a dispărut poșeta în care avea actele și 4.000 de lei și că, în ziua în care au dispărut banii, în salon ar fi venit un vânzător ambulant.
Referitor la acest incident, conducerea spitalului susține că nu a primit nicio reclamație scrisă și că a aflat despre pățania femeii din presă. "Datele de până acum sunt contradictorii și foarte greu de interpretat. Incidentul s-a petrecut în niște rezerve foarte supravegheate și izolate", spune dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.
În spital, comerțul ambulant se desfășoară fără niciun fel de probleme. Deși există sistemul de acces informatizat, vânzătorii își cumpără cartela și intră nestingheriți. Problema este cunoscută și de către conducerea unității sanitare. "În spital, încă mai sunt vânzători ambulanți. Ei au fost mereu invitați să părăsească spitalul și amendați de poliție, însă acest comerț a fost încurajat și de unii salariați ai spitalului care cumpără de la aceste persoane felurite mărfuri. Personalul secțiilor a fost atenționat în nenumărate rânduri să aibă grijă ce persoane străine intră în secția respectivă", a declarat dr. Florian Stoian.
Așadar, comerțul ambulant din spital se desfășoară cu acordul cadrelor medicale de pe secții, care se fac că închid ochii atunci când văd femeile cu fuste lungi și cu genți burdușite care intră în saloane și își prezintă marfa. În schimb, atunci când zăresc un reprezentant al presei care stă de vorbă cu pacienții devin nervoase și întreabă dacă nu cumva a intrat în spital fără aprobarea managerului. Oare vânzătorii ambulanți au aprobarea conducerii pentru a-și vinde marfa pe secții?
Și pacienții spun că sunt deranjați de prezența vânzătorilor. Pe de altă parte, însă, ei nu ezită să cumpere din marfa comercia-lizată direct lângă patul de spital.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9691 secunde