Călătoriile la Veneţia se vor face doar pe bază de rezervare

192
Călătoriile la Veneţia se vor face doar pe bază de rezervare - venetia-1650469168.jpg

Articole de la același autor

Odată cu revenirea turismului de masă în Italia, după doi ani de absenţă impusă de pandemia de coronavirus, revin şi problemele pentru Veneţia, unde din vara aceasta va fi testat un sistem pe bază de rezervări pentru a putea intra în oraşul canalelor. Testul urmează să fie ca un preambul la introducerea sa obligatorie în 2023.

După sosirea a 400.000 de turişti în acest oraş ,în timpul vacanţelor de Paşte, primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a anunţat lansarea din vara aceasta a unei platforme online pe care vor trebui să se înregistreze toţi cei care vor să aibă acces în centrul istoric.

Potrivit Realitatea.net edilul a explicat presei locale, citate de EFE, că la început nu vor exista penalizări sau nu se va interzice accesul celor care nu au făcut rezervare, "însă acelor turişti care au făcut rezervare li se va facilita accesul şi cumpărarea de bilete pentru muzee şi transportul public şi vor avea prioritate în faţa celorlalte persoane".

Turiştii care vor înnopta la hotelurile din Veneţia nu vor avea nevoie de rezervare.

Scopul administraţiei municipale este de a şti, în timp real, câte persoane se află pe străzile din centrul istoric şi a putea acţiona în consecinţă. "Vom începe în mod experimental, pentru că trebuie să facem unele aranjamente. Dar este singura cale de urmat", a explicat consilierul pentru turism, Simone Venturini.

În centrul Veneţiei, unde trăiesc aproape 40.000 de locuitori, s-au concentrat în Vinerea Mare între Lido şi zona istorică peste 100.000 de persoane, fără a mai pune la socoteală turiştii aflaţi în trecere şi care s-au cazat în localităţile din afara lagunei, precum Mestre.


Preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a asigurat că vizitatorii sunt "întotdeauna bineveniţi", dar odată cu apariţia turismului de masă dezbaterea privind protejarea Veneţiei şi gestionarea accesului persoanelor este din nou deschisă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5258 secunde