X

Alexandru Rafila: "Cetăţenii ucraineni care ajung în România vor beneficia de servicii medicale"

1564
Alexandru Rafila:
Cetăţenii ucraineni care ajung pe teritoriul României au dreptul de a accesa toate tipurile de servicii medicale pe perioada şederii în ţara noastră, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, vineri, la finalul şedinţei task-force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din Ucraina.


În cazul cetățenilor din Ucraina care doresc să obţină statutul de refugiat se aplică prevederile legale specifice în vigoare, a precizat ministrul Sănătăţii.

Potrivit Antena3.ro el a subliniat că în pachetul de informaţii pe care-l vor primi aceştia la intrarea în ţară se va regăsi şi o secţiune dedicată accesului la servicii medicale.

"Deja am făcut publice, în cursul zilei de ieri, câteva dintre măsurile pe care le-a luat Ministerul Sănătăţii ca urmare a situaţiei de război din Ucraina. (...) O să vă spun şi câteva lucruri noi legate de accesul la asistenţă medicală al cetăţenilor ucraineni. (...)

Marea majoritate a celor care au sosit în România, fie că au venit direct din Ucraina, fie că au venit din Republica Moldova, au fost persoane care nu au solicitat statutul de refugiat în România, doar 11 solicitări de azil, ce ne-a determinat să găsim toate căile prin care oamenii care vin din Ucraina să beneficieze de servicii medicale", a spus Alexandru Rafila.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4515 secunde