Ministrul Sănătăţii, despre măsurile de relaxare: "Ne dorim să avem un calendar clar. Nu se pune problema unui val şase momentan"

195
Ministrul Sănătăţii, despre măsurile de relaxare:

Articole de la același autor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat azi că, în acest moment, nu se pune problema unui val şase al pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres.



"Erau 13 cazuri de variantă BA2. Nu ne punem problema unui val şase în acest moment. Este vorba despre imunitatea obţinută la nivel populaţional fie prin trecerea prin boală, fie prin vaccinare, fie prin amândouă. Studiile sunt destul de limitate. Cred că ar trebui să vedem mai multe studii şi să nu ne referim la un singur studiu care a fost citat de un coleg de la Timişoara", a spus Rafila într-o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului, prima măsură de relaxare ar fi legată de renunţarea utilizării măştilor în exterior, însă nu în spaţiile aglomerate.

 

"Eu cred că o primă măsură va fi legată de renunţarea utilizării măştilor în exterior, mai puţin în spaţiile aglomerate, şi este o măsură de bun simţ. Şi ulterior alte măsuri. (...) Ne dorim să avem un calendar clar, care să ţină cont de nişte indicatori măsurabili şi care să permită o reluare şi sustenabilitatea, că una este să reiei şi altceva este să menţii sustenabilă o anumită decizie cât mai mult timp, aşa cum ne dorim cu toţii", a adăugat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.4642 secunde