Alexandru Rafila, anunţ de ultim moment despre purtarea măștii

304
Alexandru Rafila, anunţ de ultim moment despre purtarea măștii - rafila-1645183067.jpg
Alexandru Rafila a încurajat oamenii să continue să poarte masca de protecţie, în special în spaţiile închise şi a adăugat că sănătatea populaţiei este mai importantă decât dezbaterile privind ordonanţa de urgenţă care reglementează purtarea acesteia, scrie realitatea.net


„Se lucrează la scenarii, dar dacă lucrezi la scenarii nu poţi să ştii cu exactitate, pentru că dacă am ştii cu exactitate, nu am mai lucra la scenarii. Deci în mod evident împreună cu colegii care sunt în zona de sănătate publică, INSP, lucrăm la astfel de scenarii, cum spuneţi dumneavoastră, astfel încât o scădere în mod constant nu numai a numărului de cazuri, dar şi al celor din secţiile ATI să ne ofere argumente pentru ridicarea cât mai rapidă a restricţiilor. Nu vreau să ne angajăm la un termen. Termenul va fi generat dacă vreţi de modul de evoluţie a situaţiei în perioada următoare şi inclusiv de modul în care fiecare dintre noi ne vom comporta”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat azi la Călăraşi dacă este în lucru un scenariu privind ridicarea restricţiilor şi când se va întâmpla acest lucru.


Acesta a mai spus că recomandă în continuare populaţiei să aibă un comportament precaut şi să poarte masca, în special în spaţiile închise.


„În continuare, comportamentul precaut, utilizarea măştii, mai ales în spaţiile închise. E discuţia aceasta legată de constituţionalitatea unei ordonanţe de urgenţă. Constituţionalitatea şi o problemă formală, dacă vreţi, de procedură nu au legătură cu sănătatea publică. Trebuie toţi să fim conştienţi să încercăm să limităm transmiterea, să ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi şi lucrul acesta ne va duce cât mai repede la normalitate. Eu vă încurajez să purtaţi masca în continuare până când ştiu sigur că situaţia din spitale a ajuns la normalitate şi practic transmiterea comunitară se opreşte în România. Este o recomandare. Eu cred că recomandările specialiştilor ar trebui să fie mai puternice în argumentaţie decât dezbaterile pe baza unei prevederi legată de o ordonanţă şi de constituţionalitate sau neconstituţionalitate ei”, a conchis ministrul Sănătăţii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.599 secunde