California, în flăcări! Circa 90.000 de locuitori au primit ordin de evacuare!

103
California, în flăcări! Circa 90.000 de locuitori au primit ordin de evacuare! - jmhhc2g9nmyynja5ywq5zthjotdlmzll-1572174333.jpg

Articole recomandate

Circa 90.000 de persoane au primit ordin să-și evacueze locuințele sâmbătă seara, în condițiile în care incendiul Kincade face ravagii în comitatul Sonoma din nordul Californiei, informează sâmbătă Xinhua.

Potrivit Biroului Șerifului din comitatul Sonoma, Pacific Gas and Electric Co. (PG&E), unul dintre principalii furnizori de energie electrică din California, a început să oprească furnizarea curentului electric în cea mai mare parte a comitatului.

"O întrerupere prelungită poate reduce capacitatea noastră de a vă avertiza în cazul unei urgențe. Acesta este un ordin de evacuare, așa că evacuați acum", se indică în comunicatul biroului șerifului.

Incendiul Kincade, izbucnit miercuri seara, a afectat până sâmbătă seara 10.300 de hectare. Cel puțin 77 de locuințe au fost distruse, iar alte 14 au fost deteriorate de flăcări.

Circa 2.830 de pompieri sunt mobilizați în prezent în lupta împotriva flăcărilor, potrivit actualizării oferite de Departamentul forestier și de protecție împotriva incendiilor din California.

Vineri, guvernatorul Gavin Newsom a declarat stare de urgență pentru comitatele Sonoma și Los Angeles.

California se confruntă de mai mulți ani cu seceta, iar temperaturile ridicate și vânturile violente înregistrate în prezent favorizează propagarea incendiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9651 secunde