Cameron și Abbott îi cer lui Putin să renunțe la comportamentul de "agresor" în Ucraina

81
Cameron și Abbott îi cer lui Putin să renunțe la comportamentul de

Articole recomandate

Premierul britanic David Cameron i-a cerut, vineri, președintelui rus Vladimir Putin să pună capăt agresiunilor asupra Ucrainei, în timp ce omologul său australian Tony Abbott l-a acuzat pe liderul de la Kremlin că vrea să refacă "gloria pierdută a Imperiului țarist".


Declarațiile intervin cu o zi înainte de sosirea președintelui rus la summitul G20, programat pentru sâmbătă și duminică la Brisbane, în estul Australiei, în contextul în care Occidentul amenință Moscova cu noi sancțiuni, pe fondul conflictului din Ucraina.

Într-un discurs în Parlamentul australian, David Cameron a avertizat Rusia că riscă noi sancțiuni dacă nu se angajează să soluționeze conflictul din Ucraina, în condițiile în care regiunile rusofone din estul țării sunt controlate de forțe proruse.

"Dacă Rusia va adopta o abordare pozitivă față de libertatea și responsabilitatea Ucrainei, sancțiunile ar putea ridicate. Dar dacă Rusia continuă să înrăutățească situația, sancțiunile ar putea să fie intensificate", a subliniat Cameron.


Premierul britanic a calificat acțiunile Rusiei ca fiind ale unui "stat mare care agresează țările mai mici din Europa". La rândul său, premierul australian Tony Abbott i-a cerut liderului rus să-și recunoască vina pentru prăbușirea avionului Malaysia Airlines în luna iulie, într-o zonă controlată de rebelii proruși din estul Ucrainei, care s-a soldat cu 298 de morți, printre care și australieni, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5804 secunde