Cântăreț de operă din Rusia, condamnat la 10 ani de închisoare pentru proteste anti-Covid

190
Cântăreț de operă din Rusia, condamnat la 10 ani de închisoare pentru proteste anti-Covid - rusia-1658247042.jpg

Articole recomandate

Un cunoscut cântăreț de operă din Caucazul de Nord al Rusiei a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a făcut apel la proteste împotriva măsurilor de carantină dispuse de autorități în primele săptămâni ale pandemiei, a anunțat agenția de știri de stat TASS, potrivit Realitatea.net


Vadim Cheldiyev a postat în aprilie 2020 o înregistrare video în care îi îndemna pe oameni să participe la un protest planificat împotriva restricțiilor Covid-19 în Vladikavkaz, capitala republicii rusești Osetia de Nord. Baritonul a fost reținut la scurt timp după aceea și inițial acuzat de răspândirea de „informații false” despre pandemie.

Marți, un tribunal din regiunea Rostov (sud) l-a găsit pe Cheldiyev vinovat de răspândirea de apeluri la proteste în masă neautorizate și l-a condamnat la 10 ani într-o închisoare de maximă securitate.


Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat la protestul din 2020 din aprilie la Vladikavkaz, în ciuda măsurilor de izolare, pentru a cere demisia autorităților locale și eliberarea lui Cheldiyev din arest.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4039 secunde