Care este de fapt visul Statului Islamic

191
Care este de fapt visul Statului Islamic - 627x0-1413466339.jpg

Articole recomandate

O revistă a grupării teroriste are pe prima pagină o imagine cu stagul Statului Islamic arborat pe obeliscul din Piața San Pietro a Vaticanului.


În cea de-a patra ediție a revistei de propagandă a Statului Islamic, "in Dabiq", gruparea teroristă face un apel direct la un război împotriva creștinătății, scrie presa internațională.

Prima pagină a publicației arată Roma cazută sub controlul jihadiștilor, iar steagul negru al teroriștilor flutură falnic în fața Catedralei Sfântul Petru. Ideea unui califat islamic care să cuprindă Europa nu este deloc nouă. Gruparea teroristă a publicat până acum pe internet mai multe hărți care să propage aceeași aspirație.

Titlul articolului din "Dabiq" este "Cruciada Eșuată", iar în text sunt amenințări clare privind cucerirea Romei și "ruperea crucilor voastre". Extremiștii islamiști sunt îndemnați să "omoare orice cruciat le cade-n mâini", adăugând că "este legal să răpim femeile necredincioșilor și să le folosim ca sclave sexuale".

Luna trecută, Vaticanul a anunțat că și-a sporit sistemul de securitate din cauza amenințărilor din partea Statului Islamic. Șefii Bisericii Catolice au decis chiar să nu mai permită avioanelor să zboare pe deasupra Pieței San Pietro pentru a se feri de un eventual atac terorist.

Pe 10 septembrie, în ajunul celei de-a 13 comemorări a atacurilor teroriste de la 11 sptembrie, președintele american Barack Obama a declarat un nou război terorismului. "Dacă amenințați America, nu veți mai fi niciodată în siguranță", a avertizat Obama într-un discurs puternic, rostit la Casa Albă.

Președintele laureat cu Premiul Nobel pentru Pace a anunțat că forțele armate americane vor demara o ofensivă militară coordonată asupra grupării Statul Islamic, continuând războiul împotriva terorismului declanșat în urma atentatelor.

După ce a fost aspru criticat pentru că a declarat că "nu există o strategie a SUA pentru combaterea Statului Islamic", Obama a prezentat planul prin care Washingtonul și-a propus să elimine această nouă amenințare teroristă. Strategia americanilor se bazează pe atacuri aeriene, fie cu drone, fie cu avioane de luptă și, pentru prima dată, vor viza și poziții din Siria ale extremiștilor.

"Nu voi ezita să acționez împotriva Statului Islamic în Siria, precum și în Irak. În colaborare cu guvernul irakian, vom extinde acțiunile noastre dincolo de protejarea compatrioților și misiuni umanitare și vom viza Statul Islamic, pentru a susține forțele irakiene în ofensiva lor", a declarat Obama.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.591 secunde