Ce au stabilit șefii Bisericii Catolice și Ortodoxe Ruse la Havana

523
4
Ce au stabilit șefii Bisericii Catolice și Ortodoxe Ruse la Havana - papakirilm-1455348961.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, au deplâns vineri, într-o istorică declarație comună semnată la Havana, "pierderea unității" dintre creștini și s-au pronunțat pentru "restabilirea" acesteia, scrie AFP.

Cei doi lideri spirituali au discutat aproximativ două ore înainte de a semna o lungă declarație comună care vorbește despre persecutarea creștinilor și apărarea valorilor creștine în lume.

"Conștienți că rămân numeroase obstacole de depășit, ne exprimăm speranța ca întâlnirea noastră să contribuie la restabilirea acestei unități dorite de Dumnezeu", au afirmat cei doi lideri ai Bisericii Romano-Catolice și, respectiv, al principalei Biserici Ortodoxe, în acest document semnat la finalul acestei prime întâlniri după Schisma din 1054.

În același timp, ei au lansat un apel "comunității internaționale la acțiuni urgente care să împiedice continuarea izgonirii creștinilor din Orientul Mijlociu (...) În Siria și Irak, violența a dus la pierderea a mii de vieți, lăsând milioane de oameni fără adăpost și fără resurse".

Această întrevedere între Papa Francisc, în drum spre Mexic, și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, sosit cu o zi înainte în Cuba, este prima între un șef al Bisericii Romano-Catolice și patriarhul celei mai mari biserici ortodoxe din lume (130 de milioane din totalul celor 250 de milioane de creștini ortodocși) de la schisma dintre Roma și Constantinopol din 1054, relatează AGERPRES.

Comentează știrea

Murphy
13 februarie 2016
Aparentele insala !

Acum urmeaza o intalnire la nivel inalt intre Kim John-un si Barak Obama, imbratisari si schimb de rachete nucleare. Wow bizzz !

Cosmin
13 februarie 2016
Noutate absoluta!

Noutate absoluta! Aceasta este cea mai cautata oferta de lucru la domiciliu in acest moment! Suntem o echipa dinamica si in expansiune spectaculoasa, un adevarat fenomen in Romania! Ne veti gasi mereu si mereu, insa e mai bine sa incepeti acum sa colaborati cu noi si sa castigati cu seriozitate bani! Va instruim noi, pas cu pas si gratuit! Cereti informatii mai multe la adresa de email: [email protected]

mioara
14 februarie 2016
castiga bani

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

maria
14 februarie 2016
Afacere profitabila

O afacere profitabila pentru toti! Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Duminică, 08 Noiembrie 2015
Stire din Actual : Papa Francisc, decizia zilei
Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Actual : Papa Francisc, gazdă pentru refugiați
Sâmbătă, 05 Septembrie 2015
Stire din Actual : Papa Francisc a uimit din nou întreaga lume
Pagina a fost generata in 0.5183 secunde