Ce obligaţii au proprietarii de câini şi pisici. Sancţiunile ajung la amenzi de 10.000 de lei sau la închisoare de la doi la cinci ani!

3534
Ce obligaţii au proprietarii de câini şi pisici. Sancţiunile ajung la amenzi de 10.000 de lei sau la închisoare de la doi la cinci ani! - caini-1670758370.jpg

Articole de la același autor

Proprietarii de animale de companie sunt obligați de lege să le asigure acestora condiții bune de trai. În plus, în cazul unora dintre aceste animale, de exemplu în cazul câinilor de rasă comună, proprietarii sunt obligați să le sterilizeze și să le microcipeze. În caz contrar, amenzile ajung la zeci de mii de lei, potrivit RomâniaTV


Ce obligaţii au proprietarii de câini şi pisici. OUG 155/2001 prevede că sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune, metișii acestora, excepție făcând exemplarele cu regim special, este obligatorie! Asta înseamnă că, obligatoriu, câinii de rasă comună trebuie sterilizați, altfel stăpânii acestora riscă amenzi ce pot ajunge până la 10.000 de lei. Totodată, este interzisă abandonarea câinilor adoptați din adăposturi, nerespectarea acestei reguli putând fi pedepsită cu închisoarea. Nerespectarea obligației de sterilizare a câinilor poate fi sancționată cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.


De asemenea, proprietarii sau deținătorii de câini, persoane fizice sau persoane juridice, au obligația identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Cei ce nu respectă această regulă riscă aceeași sancțiune aplicată și pentru nerespectarea obligației de sterilizare a câinilor, adică amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5004 secunde