"Cea mai tristă fotografie": Conflictul din Fâșia Gaza, văzut din spațiu

105

Articole recomandate

O imagine realizată, miercuri, de astronautul Alexander Gerst, de pe Stația Spațială Internațională, a făcut înconjurul lumii. Germanul consideră poza ca fiind "cea mai tristă fotografie" pe care a făcut-o vreodată.


O fotografie publicată miercuri de astronautul german Alexander Gerst, pe contul său oficial de Twitter, Astro-Alex, a fost preluată și distribuită de zeci de mii de ori. Gerst , membru al ESA (n.r. European Space Agency, Agenția Spațială Europeană, în limba engleză) se află la bordul Stației Spațiale Internaționale, care orbitează Pământul la o altitudine ce variază între 330 de kilometri și 435 de kilometri, cu o viteză de peste 28.000 de kilometri la oră.


Conflictul, care durează de mai bine de două săptămâni a dus la moartea a aproximativ șapte sute de palestinieni și treizeci de israelieni. Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a cerut ca ostilitățile să înceteze "imediat", iar Consiliul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a creat miercuri o Comisie internațională care să ancheteze în regim de urgență "toate încălcările" care ar fi fost comise în cadrul ofensivei israeliene în Fâșia Gaza, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.789 secunde