Concurs Cei doi militari români care au murit în Afganistan au fost repatriați

219

Articole recomandate

Ceremonia de repatriere a celor doi militari români care au murit vineri în Afganistan a avut loc ieri, la Baza 90 Otopeni, în prezența rudelor acestora, a șefului SMG, amiralul Gheorghe Marin, și a ambasadorului SUA la București, Mark Gitenstein, precizează Mediafax.
Sublocotenenții post-mortem Marius Florin Secheș și Cristian Petru Filip au murit, vineri, în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, asupra vehiculului Humvee în care se aflau. Atacul s-a produs în provincia Zabul în timp ce aceștia executau o misiune. Cei doi militari care și-au pierdut viața făceau parte din Batalionul 812 manevră "Șoimii Carpaților". Marius Florin Secheș avea 25 de ani și era necăsătorit, iar Cristian Petru Filip avea 26 de ani și era necăsătorit.
Familiile celor doi vor primi în urma decesului contravaloarea asigurării de viață în valoare de 80.000 de euro, echivalentul a 100 de solde brute lunare, și un ajutor de deces. De asemenea, MApN asigură cheltuielile de înmormântare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7097 secunde