Cei mai înalți copaci din lume sunt în pericol să fie înghițiți de un uriaș incendiu

140
Cei mai înalți copaci din lume sunt în pericol să fie înghițiți de un uriaș incendiu - copaciincendiu-1658653404.jpg

Articole de la același autor

Cei mai înalți copaci din lume, care ajung să trăiască peste 3.000 de ani, sunt amenințați de un uriaș incendiu care face ravagii în statul american California, în timp ce peste centrul și nord-estul Statelor Unite s-a abătut în acest weekend un nou val de căldură extremă. O bună parte din arborii Sequoia trăiesc în parcul național Yosemite, unde pompierii nu reușesc să domolească flăcările care se apropie amenințător.

Incendiul care a fost botezat „Oak Fire” se deplasează rapid și a ajuns la marginea parcului național Yosemite, acolo unde se găsesc circa 500 de arbori Sequoia. Acești copaci spectaculoși pot depăși 75 de metri înălțime și pot ajunge la o circumferință de 10 metri.

Incendiul a carbonizat deja peste 11.500 de hectare și a distrus mai multe case, iar pompierii nu reușesc să-l controleze.

„Oak Fire” a izbucnit vineri în comitatul Mariposa din California, în apropierea parcului naţional Yosemite şi a uriaşilor săi arbori Sequoia. Mai multe drumuri au fost blocate, câteva mii de oameni au fost evacuați, în timp ce incendiul, descris ca având o „activitate extremă”, nu era deloc sub control sâmbătă, în ciuda faptului că 500 de pompieri au fost trimiși să lupte cu flăcările, relatează AFP. Experți citaţi de cotidianul „Los Angeles Times” au estimat că va fi nevoie probabil de o săptămână pentru a-l avea sub control.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8599 secunde