Cel mai longeviv bărbat din Europa a murit

221
Cel mai longeviv bărbat din Europa a murit - celmailongeviv-1347201268.jpg
Cel care era considerat cel mai longeviv bărbat din Europa, spaniolul Francisco Fernandez, a încetat din viață vineri la vârsta de 111 ani în localitatea Pinilla de la Valdería din provincia Leon, anunță agenția EFE, citată de Agerpres.


El s-a născut pe data de 24 iulie 1901 și obișnuia să-și sărbătorească ziua de naștere în ziua următoare, cu prilejul festivităților de Sf. Apostol, la care se reunea toată familia lui, cum s-a întâmplat și în acest an când a fost înconjurat de cei 3 copii ai săi, 7 nepoți, 14 strănepoți și un stră-strănepot. La ultima sa aniversare, unul dintre nepoți afirma că starea de sănătate a bunicului său era foarte bună.

Fernandez a văzut în viața sa un război civil, dictatura franchistă, perioada industrializării Spaniei și revenirea acestei țări la democrație. El a fost pastor, a emigrat în Argentina și ulterior a revenit în țara sa natală, unde s-a dedicat agriculturii și exploatării rășinoaselor într-o zonă care în urmă cu câteva zile a fost afectată de cel mai grav incendiu de pădure înregistrat în ultimul deceniu în Castilla și Leon.

El obișnuia să-și distreze vizitatorii cu diverse glume, deși nu toate erau amintiri plăcute, ca de exemplu cea din anul 1936 când a fost obligat să îngroape victime ale represiunii care au murit în munți în timpul războiului civil, sau întâmplarea din timpul copilăriei când, în timp ce era cu oile la păscut, s-a dezorientat în zăpadă și a rătăcit timp de 24 de ore prin munți riscând să moară înghețat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Actual : Puterea Statelor Unite este amenințată
Joi, 06 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Bătrân omorât în bătaie
Pagina a fost generata in 0.342 secunde