Grecia, la capătul puterilor: "Poporul grec nu mai poate!"

378
Grecia, la capătul puterilor:
Peste 12.000 de mani-festanți au ieșit în stradă sâmbătă seară la Salonic (nord) pentru a protesta față de noile măsuri de austeritate solicitate Greciei de către UE și FMI, onorând tradiționala reunire anuală a revoltei sociale.


La începutul protes-tului, poliția estima numărul manifestanților la 12.000 de persoane, față de un record de 25.000 de protestatari ieșiți în stradă anul trecut cu aceeași ocazie, deschi-derea Târgului internațio-nal al orașului.

Manifestanții s-au repartizat în patru mulțimi: cea a marilor sindicate GSEE pentru privat și Adedy pentru sectorul public, mulțimea principalului partid de opoziție Syriza, de stângă radicală, cea a frontului sindical comunist Pame și cea a autonomilor și a extremei dreapta.

La finalul protestului au avut loc confruntări între un grup de aproximativ o mie de manifestanți autonomi și forțele de ordine în apropierea universității, în plin centrul orașului, a constatat un reporter AFP.

Atacați cu proiectile, poliția a lansat grenade lacrimogene și paralizante, înainte de a interveni asupra grupurilor de perturbatori care au fost dispersați în centrul orașului.

Manifestanții denunță intensificarea austerității după aproape doi ani în care nivelul de trai s-a redus cu 35 la sută conform datelor guvernului, șomajul a cuprins aproape un sfert din populația activă și recesiunea s-a agravat aflându-se acum în cel de-al cincilea an.

"Poporul grec nu mai poate", proclamă pancartele din cortegiul sindical, escortat de numeroase ambulanțe ce stau mărturie tensiunii în creștere printre personalul medical confruntat cu scăderea salariilor și reducerile bugetare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Actual : Puterea Statelor Unite este amenințată
Pagina a fost generata in 0.4579 secunde