Cel puțin 40 de morți într-un atac cu grenade asupra unui cazino din Mexic

508
Cel puțin 40 de oameni au fost uciși într-un atac cu grenadă care a fost comis asupra unui cazino din Monterrey, capitala statului mexican Nuevo Leon, relatează NewsIn.

Incidentul s-a petrecut joi, la ora locală 16.00, la Casino Royale, când doi indivizi sosiți la bordul unui vehicul au aruncat trei grenade în clădire.

Există informații contradictorii în presa locală potrivit cărora atacatorii ar fi turnat benzină peste clădire și apoi i-au dat foc.

Între 20 și 30 de oameni au rămas blocați în cazino din cauza ruinelor cauzate de explozii. Imaginile video de la scena incidentului înfățișează o clădire incendiată, în timp ce pompierii încearcă să spargă zidul fațadei.

Președintele mexican Felipe Calderon a postat pe Twitter un mesaj în care și-a exprimat "profunda consternare" și solidaritatea cu Nuevo Leon și cu victimele acestui "odios act de teroare și barbarism".

Cinci familii așteptau în fața cazinoului informații de la autorități, dar acestea nu au identificat încă victimele.

Armata și forțele de poliția sunt prezente la locul incidentului, iar o organizație pentru drepturile omului a trimis doctori, psihologi și avocați pentru a lucra împreună cu autoritățile.

Statul Nuevo Leon, din nord-estul Mexicului, nu este străin de atacurile cu grenadă. Ultimul avusese loc la 13 august, când patru civili au fost răniți după ce indivizi înarmați au aruncat două grenade asupra unei închisori din orașul Apodaca.

În iulie, un atac armat comis asupra unui bar din Monterrey s-a soldat cu 20 de morți. Autoritățile cred că a fost vorba de o refuială între bandele criminalității organizate pentru controlul acestui club unde se bănuiește că se vând droguri.

Cartelul Golfului și clanul Los Zetas se luptă în acest stat pentru controlul rutelor de trafic către Statele Unite.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3034 secunde