Centrală nucleară, infectată cu viruși informatici

463
Centrală nucleară, infectată cu viruși informatici - centralanuclearatihangedinbelgia-1461753486.jpg

Articole recomandate

Centrala nucleară de la Gundremmingen, sudul Germaniei, a fost infectată cu viruși informatici, însă aceștia nu par să fi pus în pericol funcționarea uzinei pentru că aceasta nu este conectată la internet, a indicat operatorul centralei, transmite miercuri Reuters.


Centrala de la Gundremmingen, situată la 120 km nord-vest de Munchen, este operată de compania germană RWE.

Virușii W32.Ramnit și Conficker au fost descoperiți în unitatea B de la Gundremmingen, într-un sistem informatic actualizat în 2008 cu un soft de vizualizare de date.

Malware-ul a fost depistat pe 18 unități externe de date, mai ales stick-uri USB, pe computere de birou separate de sistemele de operare ale centralei. RWE a anunțat, în consecință, sporirea măsurilor de securitate informatică.

W32.Ramnit, descoperit în 2010, este proiectat să fure fișiere din calculatoare infectate și are ca țintă Microsoft Windows, potrivit firmei de securitate Symantec. El se răspândește prin stick-uri de memorie, printre alte metode, și este destinat să îi asigure atacatorului control la distanță asupra unui sistem atunci când acesta este conectat la internet.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0133 secunde