China își construiește propria stație spațială

106
China își construiește propria stație spațială - statie-1493373568.jpg

Articole recomandate

China va începe să își construiască propria stație spațială, ce va fi locuită în permanență de un echipaj uman, în anul 2019, după ce a reușit de curând o misiune de realimentare cu carburant a unui laborator spațial, pe orbită, cu ajutorul unui vehicul de tip cargo, denumit Tianzhou-1, au anunțat vineri oficialii chinezi care coordonează acest proiect spațial.


Tianzhou-1, primul vehicul spațial de tip cargo construit de China, lansat pe 20 aprilie, a realizat deja prima dintre cele trei andocări programate cu laboratorul orbital Tiangong-2, la două zile după lansare. Acea realimentare cu carburant pe orbită, coordonată de tehnicienii chinezi de la sol, finalizată joi, reprezintă un element central al planurilor Chinei de a putea să trimită echipaje de astronauți pe viitoarea ei stație spațială, ce va fi ocupată permanent începând din 2022.

"Potrivit planurilor noastre, vom începe asamblarea și construirea stației spațiale a Chinei între 2019 și 2022", a declarat Wang Zhaoyao, coordonatorul proiectului viitoarei stații spațiale chineze.

Președintele Xi Jinping a spus că dezvoltarea programului spațial al Chinei reprezintă o prioritate pentru a întări securitatea națională. Comisia Militară Centrală, prezidată de Xi Jinping, a trimis o scrisoare de felicitare echipei care a coordonat misiunea Tianzhou-1, pentru "împlinirea visului spațial", potrivit agenției de presă Xinhua.

Dezvoltarea programului spațial al Chinei reprezintă o prioritate pentru autoritățile de la Beijing, iar președintele Xi Jinping a cerut compatrioților lui să facă eforturi susținute pentru ca națiunea chineză să devină o putere spațială.

China va lansa "modulul central" al viitoarei stații spațiale în jurul anului 2018, a spus un oficial chinez în luna aprilie, care a dezvăluit planul țării sale de a avea pe orbită o stație spațială deplin funcțională în 2022.

China vrea să reducă ecartul care o separă de Statele Unite și UE, dar și de India, devenită în 2014 prima țară din Asia care a plasat cu succes o sondă pe orbita planetei Marte, transmite Digi24.ro.

Roverul ei lunar, Iepurele de Jad, a aselenizat la sfârșitul anului 2013, generând articole elogioase în întreaga Chină, însă acel vehicul a suferit la scurt timp după aselenizare o serie de avarii tehnice.

Iepurele de Jad și Chang'e 3, sonda care l-a transportat până pe orbita lunară, au realizat prima "coborâre lentă și controlată" pe Lună după anul 1976. Atât Statele Unite, cât și fosta U.R.S.S., au reușit anterior această performanță.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6267 secunde