China va achiziţiona vaccinul Pfizer-BionTech împotriva COVID-19

611
China va achiziţiona vaccinul Pfizer-BionTech împotriva COVID-19 - vaccin2-1608114990.jpg

Articole recomandate

China va achiziţiona în 2021 cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin BioNTech produs în colaborare cu Pfizer împotriva noului coronavirus, chiar dacă Beijingul îşi dezvoltă în prezent propriile vaccinuri contra COVID-19, informează Agerpres.


Într-un comunicat adresat miercuri Bursei din Hong Kong, compania chineză FosunPharma a precizat că BioNTech îi va oferi „nu mai puţin de 100 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului pentru China continentală în 2021”.


FosunPharma va plăti 250 de milioane de euro în avans pentru furnizarea a 50 de milioane de doze.


Vaccinul Pfizer-BioNTech a primit deja autorizaţii de introducere pe piaţă în mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie şi Statele Unite, unde a început să fie inoculat.


În Europa, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat că va autoriza acest vaccin pe 21 decembrie.


Laboratoarele din China lucrează, de asemenea, la vaccinuri experimentale care au început să fie distribuite pe scară largă în ţară persoanelor cu cel mai mare risc de a contracta noul coronavirus, însă fără să fi primit încă în mod oficial undă verde de la autorităţi pentru o punere pe piaţă.


Cele două grupuri vor împărţi profiturile din vânzarea vaccinului în China continentală, precum şi în Hong Kong şi Macao, până la două treimi pentru Fosun şi o treime pentru BioNTech.


China, unde epidemia şi-a făcut apariţia la sfârşitul anului trecut, a investit puternic în dezvoltarea vaccinurilor, preşedintele Xi Jinping promiţând că acestea vor deveni „un bun public global”.


China are în prezent patru vaccinuri în etapele finale de testare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7153 secunde