Cine este Theresa May, noul premier al Marii Britanii

196
Cine este Theresa May, noul premier al Marii Britanii - cineestetheresamay-1468331177.jpg

Articole recomandate

Actualul ministru britanic de Interne, Theresa May, preia conducerea Guvernului Marii Britanii, fiind a doua femeie din istoria Marii Britanii care va avea funcția de premier, după Margaret Thatcher.

Theresa May și-a început cariera politică în perioada în care Margaret Thatcher era premier. Aceasta are o reputație de politician dur, cu multă experiență și capabilă să facă față oricărui atac.

Theresa May, singura fiică a unui vicar din Eastbourne - oraș de coastă din sud-estul Marii Britanii - , s-a născut în 1956. Ea a învățat și la școli publice, dar și la școli private, înainte de a ajunge la Universitatea Oxford, unde a studiat geografia. După absolvire, Theresa May a început o carieră în finanțe, lucrând la Banca Angliei. În 1986, ea și-a început cariera politică. A fost aleasă în Consiliul Local din districtul lon-donez Merton. Abia în 1997, Theresa May a intrat în Parlamentul britanic, obținând un mandat ca membru al opoziției.

Din acel moment, a început ascensiunea ei politică. Theresa May a primit portofolii importante în Guvernul din umbră, precum funcția de ministru al educației și al muncii și pensiilor. Mai mult, ea a devenit lidera grupului parlamentar conservator din Camera Comunelor și a servit, pentru scurt timp, ca primul președinte onorific femeie al partidului său.

După alegerile din 2010, în urma cărora Partidul Conservator a făcut alianță cu liberalii, Theresa May a devenit ministru de Interne, fiind a patra femeie care a condus unul dintre cele patru ministere de bază ale statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5851 secunde