Un nou atentat zguduie lumea. Nouă oameni au murit

201
Un nou atentat zguduie lumea. Nouă oameni au murit - unnouatentat-1468331089.jpg

Articole recomandate

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și alte 32 au fost rănite, ieri, în momentul în care o mașină cu explozibili a fost detonată într-un district la nord de capitala Bagdad, au declarat surse medicale și de securitate, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Pentru moment, atacul de la Rashidiya nu a fost revendicat, însă gruparea Statul Islamic comite cu regularitate astfel de atentatele cu bombă în capitală și în alte regiuni din Irak.

Bagdadul se află în alertă pentru atacuri teroriste după o explozie produsă în districtul Karrada pe 3 iulie, în care au fost ucise cel puțin 292 de persoane, cel mai sângeros atac din Irak după invazia americană în urmă cu 13 ani care l-a înlăturat de la putere pe Saddam Hussein.

Compania de informații și analize globale IHS a anunțat că SI mai controlează în prezent 68.300 kmp în Siria și Irak, din cei 90.000 kmp la începutul lui 2015.

Statul Islamic a pierdut recent teren în fața forțelor kurde în nordul Siriei, a trupelor guvernamentale siriene în zona deșertică din centrul țării și în favoarea forțelor de securitate irakiene la vest și nord de Bagdad. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3997 secunde