Fiul lui Osama ben Laden amenință SUA: "Vom continua să vă lovim și să vă țintim"

245
2
Fiul lui Osama ben Laden amenință SUA:

Articole recomandate

Fiul fostului lider Al-Qaida Osama ben Laden a amenințat, într-un mesaj audio postat online, că se va răzbuna pe Statele Unite pentru asasinarea tatălui său, relatează Reuters.

Hamza ben Laden promite să continue lupta la nivel global a grupării teroriste împotriva Statelor Unite și aliaților lor în acest discurs de 21 de minute, intitulat "Suntem toți Osama", potrivit grupului de supraveghere pe Internet a rețelelor teroriste SITE.

"Vom continua să vă lovim și să vă țintim în țara voastră și în străinătate, ca răspuns la oprimarea voastră a popoarelor din Palestina, Afganistan, Siria, Irak, Yemen, Somalia și în restul pământurilor musulmane care nu au supraviețuit oprimării voastre", amenință Hamza.

"În ceea ce privește răzbunarea națiunii islamice pentru șeicul Osama, Allah aibă milă de el, nu este vorba despre răzbunarea persoanei lui Osama, ci de răzbunarea pentru cei care apără islamul", afirmă el, potrivit News.ro.

Osama ben Laden a fost ucis în ascunzătoarea sa din Pakistan de către comandouri americane, în noaptea de 1 spre 2 mai 2011, o lovitură extrem de puternică pentru Al-Qaida, care a comis atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite.

Documente confiscate din complexul din Abbottabad în care se ascundea ben Laden, publicate în Statele Unite anul trecut, arată că apropiații săi au încercat să-l reunească pe liderul extremist cu Hamza, care era ținut în arest la domiciliu în Iran.

Hamza, în prezent în vârstă de peste 20 de ani, se afla alături de tatăl său, în Afganistan, înainte de atacurile de la 11 septembrie și a petrecut o perioadă de timp împreună cu el în Pakistan după ce, în urma invaziei conduse de Statele Unite, mulți dintre liderii de rang înalt din cadrul Al-Qaida s-au retras în această țară, potrivit Brookings Institution.

Prezentat de noul lider al grupării Ayman al-Zawahiri într-un mesaj audio anul trecut, Hamza reprezintă o voce tânără a grupării, ai cărei lideri, în vârstă, depun eforturi să inspire militanți din întreaga lume, atrași de gruparea jihadistă Statul Islamic.

"Hamza reprezintă o nouă față pentru Al-Qaida, o legătură directă cu fondatorul grupării. El este un inamic articulat și periculos", avertizează Bruce Riedel de la Brookings.

Comentează știrea

Murphy
12 iulie 2016
Trebuie !

Trebuie starpita potaia asta de mic, nu se mai poate repeta niciodata evenimentul din 11 sept.2001, niciodata ! Un griup de comando american pe el si gata. cCe naste din pisica, soareci manaca ! Lopatin pe el !

marioara
12 iulie 2016
opinie

Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), paurarumarioara1964@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5854 secunde