Atentatul terorist de pe aeroportul din Istanbul. 17 noi suspecți, arestați

208
Atentatul terorist de pe aeroportul din Istanbul. 17 noi suspecți, arestați - atenttaistanbulsuspectiarest-1467724756.jpg

Articole recomandate

O instanță din Turcia a trimis, ieri, la închisoare 17 noi suspecți, care urmează a fi judecați în legătură cu atacul sinucigaș de săptămâna trecută, din principalul aeroport din Istanbul, unde și-au pierdut viața 45 de per-soane, iar câteva sute au fost rănite, relatează media de stat, potrivit Reuters.

Prin arestarea acestor noi suspecți, dintre care 11 sunt străini, numărul celor reținuți în legătură cu acest atac a ajuns la 30, după ce 13 persoane au fost trimise la închisoare duminică, potrivit agenției naționale de presă Anadolu.

Acești ultimi 17 suspecți reținuți sunt acuzați de "apartenență la o organizație teroristă armată", a relatat și agenția privată de știri Dogan.

Autoritățile suspectează că la originea triplului atentat sinucigaș cu bombă care a avut loc, marțea trecută, la Aeroportul Internațional "Ataturk" din Istanbul, cel mai sângeros dintr-o serie de atacuri sinucigașe comise în acest an în Turcia, se află gruparea jihadistă Statul Islamic.

Trei atacatori au deschis focul pentru a crea panică în afara aeroportului, după care doi dintre aceștia au intrat și și-au detonat explozibilul avut asupra lor. Al treilea atacator și-a detonat explozibilul în afara aeroportului, la intrarea în terminalul de sosiri internaționale.

Doi dintre atacatori ar fi fost identificați ca fiind cetățeni ruși, a relatat, săptămâna trecută, Anadolu.

Autoritățile turce nu au comentat informațiile, însă un oficial a spus că atacatorii ar fi fost un rus, un uzbec și un kârgâz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.519 secunde