Masacru pe aeroportul din Istanbul, cu 41 de morți. Detalii șocante: se știa că în Turcia urmează un atentat terorist

213
Masacru pe aeroportul din Istanbul,  cu 41 de morți. Detalii șocante: se știa că în Turcia urmează un atentat terorist - atentatturcia-1467201359.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 41 de persoane au murit și aproximativ 150 au fost rănite în atentatul comis marți seară în incinta Aeroportului internațional din Istanbul, au anunțat oficiali turci, citați de Reuters și CNN. Premierul turc Binali Yildirim confirmă că cel puțin 40 de persoane au murit în urma atacului. Ministrul turc al Justiției, Bekir Bozdag, a declarat la rândul său că 147 de persoane au fost rănite. Atacul nu a fost deocamdată revendicat, însă există indicii că ar fi comis de Statul Islamic. Un atacator a deschis focul la terminalul de plecări cu o armă automată. Apoi, acesta, împreună cu alți doi atacatori, s-au aruncat în aer în apropiere de terminalul de sosiri. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la o luptă internațională unită împotriva terorismului.

"Nu faceți nicio greșeală: pentru organizațiile teroriste nu există nicio diferență între Istanbul și Londra, Ankara și Berlin, Izmir și Chicago sau Antalia și Roma", a spus el. Aeroportul a fost închis timp de mai multe ore în cursul nopții, iar zborurile spre aeroport au fost direcționate spre Ankara și alte orașe.

"Teroriștii au venit la aeroport într-un taxi și apoi au comis atacurile", a spus premierul Turciei.

"Faptul că aveau arme a contribuit la bilanțul victimelor. Informațiile preliminare sugerează că toți cei trei atacatori au deschis întâi focul și apoi s-au detonat", a adăugat acesta.

Yildirim a spus că există indicii că Statul Islamic ar fi comis atacul.

Surse din cadrul Poliției turce au afirmat, sub protecția anonimatului, că rețeaua teroristă sunnită Stat Islamic a comis atentatul de la Aeroportul internațional din Istanbul.

"Rețeaua Stat Islamic a comis atentatul", a declarat, sub protecția anonimatului, un oficial din cadrul Poliției turce.

Purtătorul de cuvânt al Poliției din Istanbul a afirmat că este prematur să se știe cine a comis atentatul. Este cel mai sângeros atentat din metropola turcă. Anul acesta au mai avut loc trei atentate. Mai multe indicii sugerează că unii factori de decizie fuseseră anunțați de iminența unui atac terorist la Istanbul. Se spune că, de obicei, înaintea unui atac terorist, serviciile secrete intră în alertă, descoperind tot felul de informații care indică faptul că urmează un atentat. După atac, se confirmă că cineva a știut că urmează o tragedie, potrivit adevarul.ro. Săptămâna trecută, șase cluburi iraniene din prima ligă, Esteghlal, Teraktor-Sazi, Sepahan, Sia Jamegan, Foolad și Padideh ar fi trebuit să meargă în Turcia pentru a-și efectua stagiile de pregătire din această vară.

Ministerul de Externe le-a interzis, pe ultima sută de metri, să meargă pe malul Bosforului, motivând că există indicii clare că în Turcia există riscul unui atac terorist iminent. Avertismente au venit și din alte țări. Departamentul de Stat al SUA emisese luni o avertizare privind o "amenințare sporită" existentă în Turcia, potrivit Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6527 secunde