S-a aruncat în aer, la Medina. Patru oameni au murit

136
S-a aruncat în aer, la Medina. Patru oameni  au murit - atentatmedina-1467724665.jpg

Articole recomandate

Patru agenți de securitate au fost omorâți și alți cinci răniți, în atentatul sinucigaș de luni, lângă Moscheea Profetului din Medina, al doilea loc sfânt al islamului, a anunțat Ministerul saudit de Interne, conform AFP.

"Forțele de securitate au suspectat un bărbat care se îndrepta spre Al-Masjid al-Nabawi (Moscheea Profetului), în timp ce traversa locul de parcare pentru vizitatori. În timp ce au încercat să-l aresteze, el și-a activat centura explozivă, provocându-și moartea. Patru agenți de securitate au fost uciși și alți cinci răniți", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, într-un comunicat.

Explozia a avut loc după altele produse la Qatif și Jeddah în Arabia Saudită, în ultima zi a lunii sfinte a musulmanilor, Ramadanul, și la începutul festivalului Eid al-Fitra.

Atacul de lângă moschee nu a fost revendicat încă, dar modul în care au fost comise amintește de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care a revendicat mai multe atentate sinucigașe mortale în Arabia Saudită de peste un an. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.989 secunde