Au fost ucise familii întregi! Unele victime, atât de arse încât nu au mai putut fi identificate

202
1
Au fost ucise familii întregi!  Unele victime, atât de arse încât nu au mai putut fi identificate - victimearseatentat-1467637493.jpg

Articole recomandate

Guvernul irakian a decretat trei zile de doliu național, după ce o bombă imensă a explodat la Bagdad, capitala Irakului, omorând cel puțin 125 de persoane și rănind alte 150.

Este cel mai sângeros atentat din capitala irakiană din acest an. Atacul a avut loc pe o stradă din cartierul Karrada, unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului. Deflagrația s-a produs în apropierea unui restaurant. Numeroase imobile și magazine au fost incendiate sau spulberate de suflul exploziei.

Salvatorii au povestit că bomba, plasată într-un camion, a ucis familii întregi, unele victime fiind atât de arse încât au fost identificate cu greu de apropiați.

Într-un comunicat difuzat de SITE, centrul american de monitorizare a site-urilor jihadiste, Statul Islamic, gruparea radicală sunnită, a trans-mis de asemenea că unul dintre combatanții săi a aruncat în aer o mașină capcană în apropiere de o adunare a șiiților, o comunitate musulmană majoritară în Irak și considerată eretică de către Statul Islamic.

Atacul survine la o săptămână după ce ISIS și-a pierdut fieful Fallujah, reintrat la 26 iunie sub controlul trupelor guvernamentale după o ofensivă de mai multe săptămâni.

Atentatul arată că gruparea extremistă reușește în continuare, în pofida înfrângerilor suferite în ultima perioadă, să lovească prin atentate extrem de sângeroase.

Comentează știrea

costica
5 iulie 2016
opinie

Noi ne tinem de cuvint!Caut persoane serioase, ambitioase si motivate pentru operare pe calculator. Persoanele interesate trebuie sa aibe cunostinte minime de utilizare a calculatorului si internetului. Postul se adreseaza tuturor categoriilor de persoane, indiferent de calificarea profesionala. Sistemul de lucru este extrem de flexibil, part-time. Doritorii pot cere informatii trimitand textul ʺINFOʺ la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6143 secunde