Afacerea cincinalului: bani de pe fundul mării

CNAPMC anunță o licitație de 22 milioane euro

532

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a dat publicității anunțul de intenție pentru licitația de atribuire a unei comenzi estimate la 22 milioane euro. Este vorba de execuția lucrărilor de dragaj și excavații în vederea "aducerii la cota corespunzătoare (!) și întreținere a adâncimilor bazinelor, șenalelor și zonelor de manevră din porturile Constanța, Midia și Mangalia".
Potrivit anunțului, data pentru începerea procedurii de adjudecare este 1 martie 2003, ora 11, lucrările de dragaj fiind prevăzute să demareze la 1 mai 2008 și să se încheie la 1 mai 2013.
În urmă cu câteva luni, Gheorghe Iorov, directorul general adjunct al CNAPMC, declara, pentru cotidianul "Cuget Liber", că volumul de lucrări se ridică la 3 milioane de metri cubi de material, din care derocările reprezintă 600.000 metri cubi. Prin executarea operațiunilor, unele dane vor câștiga doar 10 - 15 cm în adâncime, dar altele până la 1,5 m.
Contractul gras a stârnit poftele companiilor străine. Încă de anul trecut, directorul general Constantin Matei vorbea despre interesul manifestat de câteva companii olandeze și finlandeze. Mai mult, firma "Van Oord Dredging and Marine Contractors BV", din Olanda, a făcut o demonstrație în portul Constanța, cu draga maritimă absorbant - refulantă "Ham 316".
Valoarea contractului depinde de cât de mare va fi concurența la licitație, iar aceasta, de cât intens a fost mediatizată afacerea pe plan internațional. CNAPMC ar trebui să fie interesată să existe un număr cât mai mare de oferte, pentru ca adjudecarea contractului să se facă la o valoare cât mai jos sub pragul de 22 milioane euro. Finanțarea lucrărilor va fi realizată din sursele proprii ale administrației portuare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7341 secunde