Colosseumul din Roma afectat de ger și de topirea gheții

393
Colosseumul din Roma afectat de ger și de topirea gheții - 440aab2c6457edf1a15eb3a36fa8b278-1329293859.jpg
Fragmente întregi s-au desprins din partea superioară a Colosseumulului din Roma din cauza formării gheții și a topirii acesteia în timpul zilei, când temperaturile cresc în comparație cu cele din timpul nopții, potrivit ziarului La Repubblica.

Amfiteatrul, care a fost închis pentru turiști în weekend, nu se va deshide mai devreme de joi. Pericolul nu este doar posibila cădere a unor părți din pereți, ci și gheața care a acoperit cărările.

Duminică dimineață, când autoritățile au vrut să deschidă Colosseumul, conform publicației Corriere della Sera, unul dintre ghizi a alunecat și și-a rupt un picior, motiv pentru care deschiderea sitului istoric a trebuit amânată.

Cu toate acestea, alte situri arheologice din Roma, care au fost închise din cauza vremii nefavorabile, au fost redeschise marți publicului. Printre acestea, presa italiană menționează Termele lui Caracalla, Forumul Roman, Palatine Hill, Ostia Antică și Via Appia.

În zidurile Colosseumulului din Roma experții au contabilizat aproximativ 3.000 de fisuri. Lucrările de restaurare a acestui monument istoric ar urma să înceapă în martie anul acesta.

Din cauza ninsorilor abundente, autoritățile din Roma au închis încă de săptămâna trecută pentru câteva zile instituțiile de învățământ preuniversitar și au interzis circulația cu motoretele prin oraș, dar aceste interdicții au fost ridicate marți. În ciuda criticilor venite din partea opoziției, primarul Romei Gianni Alemanno consideră autoritățile municipale au făcut față zăpezii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4268 secunde