Companiile strategice din Polonia nu vor ajunge în mâinile investitorilor ruși

160
Companiile strategice din Polonia nu vor ajunge în mâinile investitorilor ruși - polonia0683f7dea3-1366837944.jpg
Investitorii din Rusia nu trebuie să spere că vor putea achiziționa companii energetice strategice, aflate sub controlul guvernului Poloniei, a anunțat, într-o conferință de presă la Varșovia, premierul polonez Donald Tusk, citat de RIA Novosti. 

"Dacă un investitor bogat rus va dori să investească în Polonia, acesta va fi primit cu brațele deschise ca orice alt om de afaceri din orice altă țară. Dar există câteva condiții: dacă va dori să cumpere compania petrolieră PKN Orlen, rafinăria din Gdansk sau conducte de gaze, ori PGNiG, atunci trebuie să știe din capul locului că el nu le va putea cumpăra", a declarat premierul Tusk. 

Șeful executivului de la Varșovia a făcut aceste declarații, într-un comentariu referitor la tentativa companiei ruse Akron de a cumpăra pachetul majoritar al producătorului polonez de îngrășăminte de azot Azoty Tarnow, tranzacție ce a fost blocată la sfârșitul anului trecut. 

"Noi nu vorbim de un investitor care dorește să cumpere și să salveze de la faliment Liniile aeriene ale Poloniei. Este vorba de un investitor care a dorit să investească într-o întreprindere de azot, ce se bazează pe gaze", a explicat Tusk. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Aprilie 2013
Stire din Actual : Polonia, sub nămeți
Pagina a fost generata in 0.2679 secunde