CONFLICTE ÎN UCRAINA: Numeroase explozii la Slaviansk, după referendumul asupra independenței

139
CONFLICTE ÎN UCRAINA: Numeroase explozii la Slaviansk, după referendumul asupra independenței - ucrainaconflictfab766286b-1399886033.jpg

Articole recomandate

Numeroase explozii au fost auzite la Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, unde duminică a avut loc un referendum asupra independenței organizat de separatiștii proruși.


Luptele au fost reluate în localitatea Andriivka, situată "pe linia de front", la intrarea sudică în acest oraș cu 110.000 locuitori, încercuit de forțele ucrainene care au declanșat o amplă "operațiune antiteroristă" în zonă începând din 2 mai, a declarat Stela Horoșeva, purtător de cuvânt al insurgenților proruși din Slaviansk.


Viaceslav Ponomarev, autoproclamatul primar din Slaviansk, a anunțat că participarea la referendumul de duminică pentru independența regiunii Donețk a fost de aproape 80 la sută în acest oraș.


La rândul său, liderul local al Partidului Comunist, Anatoli Hmelevoi, principalul organizator al consultării populare din Slaviansk, a declarat că se așteaptă ca voturile în favoarea independenței să atingă un procent de 90 la sută.


Separatiștii proruși au organizat duminică un referendum în estul Ucrainei pentru a decide soarta regiunilor Donețk și Lugansk.


În replică, UE și SUA au declarat că nu recunosc rezultatele "așa-ziselor referendumuri" din estul Ucrainei, iar Kievul a denunțat luni ''o farsă propagandistică".


Kremlinul a anunțat luni că Rusia "respectă" expresia voinței ucrainenilor din estul țării, care au organizat duminică un referendum pe tema independenței, însă face apel la "dialog" între Kiev și separatiști, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.479 secunde