Confruntări între extrema-dreaptă și poliție, la Londra

1132
Confruntări între extrema-dreaptă și poliție, la Londra - politia-1315139717.jpg
Membri ai mișcării de extremă-dreapta English Defence League (EDL) au fost implicați în confruntări cu poliția, sâmbătă, în estul Londrei, în cursul unui protest care s-a desfășurat în pofida unei interdicții a marșurilor, relatează BBC News Online.

Activiștii de extremă-dreapta au aruncat cu sticle și petarde spre poliție, în timp ce 3.000 de agenți încercau să mențină ordinea.

Poliția a estimat că 1.000 de susținători ai EDL s-au adunat în apropiere de Aldgate Tube, iar 1.500 de persoane s-au adunat la Whitechapel Road pentru a manifesta împotriva EDL.

Fondatorul EDL, Stephen Lennon, a fost prezent la miting, încălcând condițiile eliberării pe cauțiune, după ce, în iulie, a fost condamnat pentru că, în august 2010, a condus confruntări de stradă cu un grup de 100 de suporteri de fotbal.

El s-a adresat mulțimii deghizat, cu o pălărie albă și cu o barbă falsă, după care și-a dezvăluit identitatea. EDL a anunțat ulterior că acesta a fost arestat, dar Poliția Metropolitană nu a confirmat informația. Patru persoane au fost arestate pentru delicte precum încăierare, posesie de droguri și tulburarea ordinii publice.

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, a interzis marșurile în Newham, Tower Hamlets, Waltham Forest, Islington, Hackney și City of London. EDL a insistat însă că demonstrația sa va fi statică, iar activiștii nu aveau voie să scandeze sloganuri sau să fluture steaguri, pentru că aceste acțiuni ar fi constituit un marș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 August 2011
Stire din Actual : Anglia, paralizată de violențe
Pagina a fost generata in 0.6061 secunde