Confruntări violente în Chile, în timpul unei greve naționale de 48 de ore

548

Cel puțin 36 de persoane au fost rănite și alte 348 au fost reținute miercuri în Chile, în urma unor confruntări violente între poliție și participanții la o grevă națională de 48 de ore.
Printre răniți se numără 19 polițiști și 17 civili, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andres Chadwick, care a apreciat că greva - nejustificată din punctul de vedere al autorităților - "nu a reușit să paralizeze țara", așa cum își propuseseră organizatorii.
Zeci de sindicate au făcut apel pentru o grevă de 48 de ore la nivel național, cerând o serie de măsuri în vederea unei mai bune distribuiri a rezultatelor creșterii economice a țării.
Cele mai violente confruntări au avut loc la Santiago, unde poliția a recurs la tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a degaja intersecțiile de barajele de cauciucuri aprinse instalate de manifestanți sau pentru a-i dispersa pe protestatari. Incidentele s-au înregistrat în principal în apropierea universităților din capitală, unde în ultimele săptămâni au mai avut loc confruntări violente între forțele de ordine și studenții care au organizat manifestații de amploare pentru a solicita o reformă a educației.
Greva de miercuri a determinat închiderea mai multor birouri administrative, însă Guvernul consideră că mișcarea de protest reprezintă un eșec, în condițiile în care transporturile au funcționat aproape normal în întreaga țară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 August 2011
Stire din Actual : Anglia, paralizată de violențe
Pagina a fost generata in 0.641 secunde