Coreea de Nord dezminte acuzații de piraterie informatică împotriva ONU

128

Articole recomandate

Delegația nord-coreeană la Organizația Națiunilor Unite a dezmințit presupuse acuzații de piraterie informatică împotriva comitetului ONU pentru sancțiuni. La rândul lor, diplomații americani au negat că ar fi formulat astfel de acuzații, transmite AFP.

Potrivit unui comunicat al misiunii nord-coreene, pe 30 aprilie, într-o reuniune cu ușile închise a comitetului respectiv, Statele Unite au afirmat că Phenianul este cel mai interesat de lucrările comitetului și dispune de posibilitatea de a comite acte de piraterie informatică. În comunicat nu se precizează de unde a obținut Coreea de Nord informații despre discuțiile din comitet.

"Coreea de Nord nu a recunoscut niciodată rezoluțiile privind sancțiunile ilegale ale Consiliului de Securitate și nu este interesată de ceea ce face comitetul pentru sancțiuni", se arată în document.

Misiunea americană la ONU a replicat că "citatele și comentariile atribuite delegației Statelor Unite sunt complet false".

Nord-coreenii au cerut "Statelor Unite și forțelor ostile" să urmeze tendința actuală și să contribuie la destindere și la procesul de pace, "în loc să se ocupe de intrigi legate de pirateria informatică". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4389 secunde