Concurs Coreea de Nord, dispusă să reia negocierile privind denuclearizarea

56
Coreea de Nord, dispusă să reia negocierile  privind denuclearizarea - coreea-1369430917.jpg

Articole recomandate

"Phenianul este dispus să accepte sugestia Chinei de a relua dialogul cu părțile relevante privind denuclearizarea Peninsulei Coreea", relatează Xinhua și RIA Novosti, citând un înalt oficial nord-coreean aflat în vizită în China. 

Choe Ryong-hae, trimisul special al liderului nord-coreean Kim Jong-un, s-a întâlnit cu Liu Yunshan, unul dintre principalii lideri ai Partidului Comunist Chinez (PCC). Cu această ocazie, Liu "a făcut apel la părți să întreprindă acțiuni substanțiale în vederea relaxării tensiunilor, să pornească pe o cale a dialogului și să relanseze negocierile în format de șase cât mai curând".

La rândul său, Choe a explicat că apreciază foarte mult eforturile depuse de partea chineză în vederea menținerii păcii și stabilității în peninsulă. El a asigurat că RPDC "este dispusă să accepte sugestia chineză și să continue dialogul cu părțile relevante". În context, Liu a punctat că poziția constantă a PCC și a guvernului chinez este de a consolida și dezvolta relațiile bilaterale amicale între cele două țări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3006 secunde