Coreea de Nord vrea să fie recunoscută la negocieri drept putere nucleară militară

117
Coreea de Nord vrea să fie recunoscută la negocieri  drept putere nucleară militară - coreea-1366727077.jpg
Coreea de Nord a cerut, ieri, să fie recunoscută drept stat înarmat nuclear, respingând o condiție impusă de Statele Unite ale Americii în virtutea căreia ar trebui să renunțe la armele sale nucleare înainte de demararea negocierilor, transmite Reuters.

După săptămâni de tensiuni în Peninsula Coreea, presărate inclu-siv cu amenințări nord-coreene de lansare a unui război nuclear, Nordul a început în ultimele zile să vorbească despre dialog, în replică la apeluri, la negocieri atât din partea SUA, cât și a Coreei de Sud.

Totuși, publicația nord-coreeană Rodong Sinmun a respins ca fiind nefondată și inacceptabilă condiția americană și sud-coreeană legată de dezafectarea armelor sale nucleare și suspendarea testelor balistice. "Dacă RPDC va sta la o masă cu SUA, trebuie să fie vorba despre un dialog între două state înarmate nuclear, fără ca o parte să o forțeze pe cealaltă să își distrugă armele nucleare", a scris ziarul, referindu-se la Coreea de Nord cu numele său ofi-cial - Republica Populară Democra-tă Coreea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3397 secunde