Coreea de Nord / Testul nuclear, sărbătorit cu dansuri și cântece

99
Coreea de Nord / Testul nuclear, sărbătorit cu dansuri și cântece - coreea-1452353608.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a sărbătorit detonarea presupusei bombe cu hidrogen cu dansuri populare, cântece și un grandios foc de artificii. Mii de oameni, atât militari, cât și civili, au participat la spectacolul organizat în piața centrală din Phenian. Evenimentul a coincis cu presupusa zi de naștere a lui Kim Jong-un, dar liderul suprem nord-coreean a lipsit de la ceremonii. De la tribună, înalți oficiali comuniști au acuzat Statele Unite și Coreea de Sud că forțează izbucnirea unui nou conflict deschis.



Nord-coreenii au fost cuprinși de entuziasm după ce regimul comunist a anunțat testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen. Dar în regiune nu este niciun motiv de sărbătoare, dimpotrivă, tensiunile din peninsulă au atins cote alarmante. Răspunsul Coreei de Sud a fost reintroducerea mesajelor de propagandă transmise prin megafoanele de la granița celor două națiuni rivale. Decizia a fost descrisă de un înalt oficial de la Phenian drept o încercare de a împinge situația către război.

"Pentru că sunt invidioși pe succesul testului făcut de noi cu o bombă cu hidrogen, Statele Unite și aliații lor împing situația la limita războiului prin reluarea mesajelor de propagandă", a spus Kim Ki Nam, secretarul Partidului Muncitoresc, potrivit Digi24.ro.

La Seul, 300 de veterani ai armatei sud-coreene au cerut Guvernului să se pregătească pentru reizbucnirea conflictului cu Nordul și au sugerat chiar că dezvoltarea propriului program nuclear ar fi singura cale de a riposta provocărilor țării vecine.

Coreea de Sud a cerut ajutorul Statelor Unite pentru a-și consolida securitatea în urma testului nuclear din Coreea de Nord, chiar dacă nu se știe cu certitudine dacă a fost vorba despre o bombă cu hidrogen. Reprezentanții militari ai celor două țări au convenit amplasarea de armament american în peninsulă fără a preciza despre ce arsenal va fi vorba. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1818 secunde