Viktor Orban: Bulgaria ar trebui să intre în spațiul Schengen

118
Viktor Orban: Bulgaria ar trebui să intre în spațiul Schengen - viktororban-1452266274.jpg

Articole recomandate

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, este de părere că UE ar trebui să construiască o linie de protecție care să străbată frontierele de nord ale Greciei pentru a opri afluxul de refugiați, deoarece acordul cu Turcia nu va pune capăt acestui val, potrivit Agerpres.

"Cred că următoarea linie de apărare pe care trebuie să o ridicăm va fi la frontiera de nord a Greciei", spune Orban, premierul țării care a construit un gard la granița de sud, pentru a opri intrarea migranților în Ungaria.

Șeful executivului de la Budapesta mai spune că Bulgaria, țară care se învecinează la sud cu Grecia ar trebui să fie primită în spațiul Schengen, iar Macedonia ar trebui să primească sprijin economic și alte forme de asistență pentru a întări linia de protecție în fața migranților.

Viktor Orban mai afirmă că nu crede că acordul cu Turcia va fi suficient prin el însuși. El mai estimează că în acest an, o problemă decisivă va fi aceea dacă europenii vor înțelege că nu este suficientă doar încetinirea valului de migrație, fiind necesară stoparea sa cu totul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5697 secunde