Coreea de Sud și SUA s-au antrenat în vederea unei ocupări a Coreei de Nord

256
Coreea de Sud și SUA s-au antrenat  în vederea unei ocupări a Coreei de Nord - elicopter-1347369864.jpg
Manevrele militare comune între sud-coreeni și americani realizate în august au inclus un scenariu de ocupare și "stabilizare" a Coreei de Nord, a anunțat, ieri, un cotidian sud-coreean. 


Cei doi aliați au exersat deja un scenariu similar în 2010, dar în acest an, rolul trupelor sud-coreene a fost consolidat, Statele Unite ocupând o poziție de susținere, potrivit "Dong-A Ilbo".

Aceste manevre comune între Seul și Washington au fost în mare parte simulate pe calculator, dar s-au desfășurat și pe teren.

Potrivit unui oficial guvernamental de rang înalt, citat de cotidian, exercițiile "Wind of freedom" au inclus antrenamente pentru acordarea de ajutor umanitar Coreei de Nord, după o ocupare a teritoriului său, și restau-rarea serviciilor sale administrative.

"Pentru prima dată, aceste exer-ciții au plasat armata sud-coreeană în poziție de comandă în cadrul operațiunilor de stabilizare a Coreei de Nord, susținută de Statele Unite", a precizat o sursă militară citată de cotidian.

Manevrele comune din 20-31 august au generat, așa cum se întâm-plă de fiecare dată, indignarea Coreei de Nord, care le consideră o repetiție generală înaintea unui atac real.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3574 secunde