Covidul loveşte din plin! Noua tulpină dă și conjunctivită! Iată ce ţară este în alertă

320
Covidul loveşte din plin! Noua tulpină dă și conjunctivită! Iată ce ţară este în alertă - testcovid19shutterstock169237076-1681975511.jpg

Articole de la același autor

În Rusia se răspândește o nouă variantă a tulpinii Omicron a coronavirusului, numită Arcturus (sau XBB 1.16). După cum a declarat șeful Rospotrebnadzor (Serviciul Federal pentru controlul în sfera protecţiei drepturilor consumatorului şi a bunăstării cetăţeanului), Anna Popova, valul de îmbolnăvire cu Arcturus este așteptat la sfârșitul lunii mai, după vacanțe și concedii, scrie Rador.


Noua tulpină dă și conjunctivită


Experții apreciază că în ciuda contagiozității ridicate a noii subspecii de COVID, aceasta nu provoacă o evoluție severă a bolii. Se remarcă faptul că, pe lângă simptomele deja cunoscute, la infectarea cu "Arcturus" pot apărea simptome de conjunctivită și febră, dar nu în toate cazurile. Pe 18 aprilie Rospotrebnadzor a comunicat despre primele cazuri de infestare cu subtipul de COVID Arcturus în Rusia. Subtipul Arcturus a devenit răspândit în India, Singapore, cazuri fiind, de asemenea înregistrate și în SUA, Germania și China.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4008 secunde