Cum e folosit smartphone-ul de spionii americani și britanici

402
Cum e folosit smartphone-ul de spionii americani și britanici - cum-1390921734.jpg

Articole recomandate

Agenția americană de informații însărcinată cu interceptarea comunicațiilor NSA și agenția britanică similară GCHQ colectează date despre utilizatorii unor aplicații pentru smartphone ca Facebook sau Google Maps, a dezvăluit New York Times (NYT). 
După dezvăluirile despre colectarea de metadate telefonice, mesaje scurte de tip text pe telefon sau despre supravegherea unor platforme de jocuri online, noi documente furnizate de către fostul consultant 
Edward Snowden dezvăluie noi ținte ale activităților de supraveghere operate de NSA. 
Potrivit NYT, care se bazează pe aceste documente, de fiecare dată când cineva folosește o aplicație pe un telefon de ultimă generație, acest program generează o cantitate de date despre locul unde se află utilizatorul sau lista contactelor, date pe care NSA și GCHQ le recuperează în cadrul vastelor programe de colectare de date. 
Un raport citat de cotidian notează că orice actualizare a sistemului Android trimite în rețea 500 de rânduri de date despre istoricul telefonului și utilizarea acestuia, date culese de agențiile de informații.
Contactată de AFP, Agenția americană s-a retras în spatele liniei de apărare obișnuite. "Comunicațiile persoanelor care nu sunt ținte străine valide nu interesează NSA", a spus aceas-ta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1966 secunde